The variety of algae is immense, there are thousands of species and are believed to have appeared on earth some three billion years ago.
Algae are very simple organisms and plants play a key role in the marine ecosystem. Their natural habitat is water: rivers, lakes and seas. To survive, plants and organisms as subjects alla fotosintesi, con cui producono prezioso ossigeno, hanno bisogno si una sufficiente esposizione alla luce. Sembrerà strano, ma le alghe rappresentano gli organismi viventi che producono la maggior parte di ossigeno di tutto il pianeta.
Come scritto sopra la varietà di alghe è enorme e la loro classificazione avviene tramite il loro colore predominante, che può essere rosso, giallo, verde, bruno e, in certi casi, anche azzurro. Diciamo che la quantità delle diverse sostanze che compongono le alghe varia in base alla specie a cui appartengono, ma in generale le alghe sono caratterizzate da un'abbondante presenza di iodio, calcio, magnesio e potassio. Allo stesso tempo le alghe hanno un alto contenuto di fibre dietetiche con proprietà sazianti e leggermente lassative. Nota importante è determinata dalla presenza in buone quantità di vitamina A, come il beta-carotene, che è presente in quantità 20 volte superiore rispetto alla carota. Anche la vitamina B, insieme alla C, la D e la E sono ben rappresentate. Un altro elemento che troviamo nelle alghe, soprattutto nell'alga Fucus, è l'acido alginico che ha la particolare proprietà di favorire l'eliminazione dei metalli pesanti dal nostro organismo.
L'alga marina è un alimento molto importante per la nostra salute; è molto difficile trovare other foods such as seaweed liberate us from impurities and toxins that our body accumulates over time.
E 'ascertained that the algae have detoxifying, helps the liver and kidneys, digestive el' elimination of toxic waste attravaerso sweat, faeces and urine. The presence of fatty acid causes the algae also play an anti-inflammatory and due to iodine which stimulates the activity of the thyroid, thereby speeding up the metabolism, algae can also be regarded as a slimming food. Antioxidants instead can eliminate the "dangerous" free radicals. Algae are at the same time a great capacity to combat micro-organisms pathogens and therefore help the body to activate the immune system, strengthen bones, hair and nails.
Finally, last but not least, we are studying the behavior of the algae against some types of cancer, thanks to the presence of algae in antioxidants.
Wakame Seaweed | protein, calcium, iodine, magnesium | Detox, anticoagulant, antibiotic. |
Dulse Seaweed | protein, vitamins A and C, iron | Useful in cases of anemia |
kombu | fibers, minerals, alginic acid | Detox, softening, purifying |
nori | Vitamins A, B12, protein , fatty acids | Property antianemic, tone, slow the aging |
Agar Agar Seaweed | dietary fiber satiating | Attenuates sense of hunger, has tonic properties |
Alga Hijiki | calcium, potassium, iron | remineralizing, healing, strengthens tooth enamel |
Alga Klamath | Omega 3 fatty acids, antioxidants | Boost immune system, cancer, relieve stress |
Seaweed Arame | Very rich in iodine | recommended for cases of hypothyroidism |
0 comments:
Post a Comment